MANŞET Haber Girişi : 26 Nisan 2022 17:50

İŞGAL SÜRESİ BİTTİ ANCAK İŞGALE DEVAM EDİLİYOR

İŞGAL SÜRESİ BİTTİ ANCAK İŞGALE DEVAM EDİLİYOR

Mera Alanı'nı içki masasında pay eden zihniyet işgale göz yumuyor.
81.5 dönümlük mera alanının üç beton sanrali işletmesi arasında içkili mekanda pay edilmiş olması büyük tepki görüyor. Tükenmez kalemle çizilmiş ve gelişi güzel belirlenen beton santrallerinin kullanım alanlarını gösteren krokinin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kabul edilmiş olması ciddiyetsizliği ortaya koyuyor.

AYDIN VALİLİĞİ GÖZ MÜ YUMUYOR?
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un Mera Alanı'nda yaşanan işgalin sonlandırılması yönünde sessiz kalması tepki çekiyor. 
Değişim Beton, Kösem Beton, Ufuk Hazır Beton işletmelerinin bugüne kadar Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aydın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Aydın Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından imtiyazlı duruma getirilmeleri halkın öfkesine neden oluyor.
İmtiyazlı durum nedeniyle işgale göz yumulduğunu belirten vatandaşlar yanlıştan dönülmesini istiyorlar.

SAMİMİ İLİŞKİLER İŞGALİN SEBEBİ
Üç beton santrali işletmecisi ile Kurum Müdürlerinin samimi ilişkiler içerisinde olmaları nedeniyle Mera Alanı'nda tahliye işlemi yapılmıyor.
Didim Belediyesi tarafından tahsis amacı değişikliğinden vaz geçildiği ve Mera Alanı'nda yaşanan işgalin 27 Mart tarihinde son bulması gerektiği halde Aydın Valiliği ve ilgili kurumların işgale son vermemeleri "neler oluyor?" dedirtiyor.

SÖZDE 27 MART'TA İŞGAL BİTECEKTİ
27 Mart tarihinde işgalin sonlandırılması gerektiği halde üç beton santrali dışında sadece bir firmaya tahliye yazısı tebliğ edildi.
Üç beton santrali işletmesi işgale devam ederken, Didim Kaymakamlığı da ihbar niteliğindeki yayınları görmezden geliyor.
Mera Alanı'nın beton santrali alanı olmayacağı yönünde Didim Belediyesi'nin kesin kararı olduğu halde başta Aydın Valiliği olmak üzere Didim Kaymakamlığı ve ilgili kurumların sessizliğe bürünmesi çevreci kuruluşları rahatsız ediyor.