MANŞET Haber Girişi : 08 Mart 2023 13:45

Hepsi Yıkılacak!

Hepsi Yıkılacak!

Aydın Söke ilçesinde yaşlı ve engelli bir kadının mallarına çökme iddiasıyla uzun süre gündemi meşgul eden haberlere konu olan AK Partili müteahhit Hüseyin Kaya’nın Söke Ovası’nda inşa etmiş olduğu sera alanı ve yapıların kaçak olduğu ortaya çıktı.

SERA ALANI KAÇAK EV VE BİNALAR KAÇAK..

Söke AK Parti Söke İlçe Seçim Kurulu Başkanı olan Hüseyin Kaya’nın Söke Yenicami Mahallesi 522 ada 33 parsel de 15.000 metre² alanda tarım arazisi içinde Büyükova Koruma Kanunu ve 5403 Sayılı Toprak Koruma Kanununun 14. Maddesi gereği alınması gereken hiçbir iznin alınmadan, ilgili kurumlara başvurmadan, ilgili maddeye muhalif olarak izinsiz yapı ve tarım alanı inşa edildiği ortaya çıktı. Arazi içinde bulunan sera alanı ve binaların kaçak olduğu imar iskan belgelerinin olmadığı öğrenildi.

Aydın İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından işlem başlatıldığı öğrenildi.

Ülkemizin deprem felaketi ile büyük acılar yaşadığı bugünlerde bir çok müteahhit tek tek gözaltına alınıp, kaçak yapı inşa eden kişiler hakkında soruşturmalar açılırken, AK Partili müteahhit Hüseyin Kaya hakkında da yapmış olduğu kaçak yapılar nedeniyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İlgili kurumların yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Hüseyin Kaya’nın arazisinin üzerinde bulunan yapıların hiçbir şekilde İskan İmar ve Tarım Orman Bakanlığı'ndan bir izninin olmadığı ortaya çıktı. Kaçak yapıların ilgili kurumlar tarafından mühürleneceği ifade edildi.