KUŞADASI BLD Haber Girişi : 05 Mayıs 2022 16:28

GRAVAS ATALARININ EVİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

GRAVAS ATALARININ EVİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Yunanistan başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde yakından tanınan ünlü sanatçı Alexandra Gravas, Ailesinin köklerini Aydın’ın Söke ilçesinde buldu. İlk olarak Söke’de yaşayan daha sonra mübadele döneminde Yunanistan’ın Selanik Kenti’ne göç etmek zorunda kalan ailesinin Söke’deki izlerini süren sanatçı Alexandra Gravas, ailesinin Söke’nin tarihi Kemalpaşa Mahallesi’nde yaşadığı evi ziyaret etti. Duygusal anlar yaşayan sanatçı, Kemalpaşa Mahallesi’nde tarihi Rum Evlerinin Söke Belediyesi tarafından restore edildiğini de görünce mutluluğunu da gizleyemedi.

7 Mayıs’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Ege Barış ve İletişim Derneği tarafından düzenlenecek ‘İki Yakanın Sesi’ başlıklı konserde Ruhi Su Dostlar Korosu ile birlikte solist olarak yer alacak Alexandra Gravas; Atalarının yaşadığı Söke’yi de ziyaret etti. Ege Barış ve İletişim Derneği yönetim kurulu üyesi olan CHP 26. Dönem Milletvekili Zeynep Altıok ile birlikte Söke’ye gelen sanatçı Alexandra Gravas’a Söke ziyaretinde; Söke Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Söke Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Batir, Söke Belediyesi önceki dönem Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Didim Belediyesi eski Başkanlarından Mehmet Soysalan, Söke’nin yaşayan tarihi İbrahim Akkaya eşlik etti.

İlk olarak Uzbek Konağı’nı gezen ve Kemalpaşa Mahallesi hakkında bilgi edinen sanatçı Alexandra Gravas daha sonra ailesinin yaşadığı evi gezdi. Günümüzde Söke Belediyesi Restorasyon çalışmalarının merkezi konumunda Kent Atölyesi olarak kullanılan evi gezen Alexandra Gravas, gözyaşlarını tutamadı. Evin her noktasını gezerek inceleyene Alexandra Gravas, yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Bugün atölye olarak kullanılan evin de önümüzdeki süreçte restore edileceğini öğrenerek mutlu olan Alexandra Gravas, evin açılışında bahçesinde şarkılarını söylemek ve konser vermek istediğini söyledi. 

Ailesinin 1919 yılından Söke’nin Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan evi satın aldığını söyleyen ve daha sonra mübadelede döneminde Söke’yi terk etmek zorunda kaldıklarını belirten sanatçı Alexandra Gravas; “Ben oğlumun daha güzle bir dünyada büyümesini istiyorum. Geçmişteki yanlışlarımızdan öğreneceklerimiz var. Büz dostluk, güzellik ve iyilikleri bugüne taşımalıyız. Söke’de tarih çalışmalarını canlı tutan, geçmişe saygı duyan Söke Belediye Başkanı ve tüm Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı Alexandra Gravas, “Bu evin restorasyon çalışmaları bittiği zaman, evimde konser vermek istiyorum” dedi.  

“Alexandra Gravas Başkan Tuncel’i de ziyaret ederek, teşekkürlerini iletti”

Ünlü sanatçı Alexandra Gravas Kemalpaşa Mahallesi’nde ailesinin bir dönem yaşadığı evini ziyareti sonrası Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’i de makamında ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Kayıtları Meksika’da yapılan son albümü ‘El Amor Es Vida/ Aşk Hayattır’ı Başkan Tuncel’e armağan etti. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ise bu anlamlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, sanatçıya günün anısına hediye takdim etti.