MANŞET Haber Girişi : 07 Aralık 2021 13:50

ESKİ BAŞKAN AKKOYUNDAN TEHLİKENİN FARKINDAMISINIZ MESAJI

ESKİ BAŞKAN AKKOYUNDAN TEHLİKENİN FARKINDAMISINIZ MESAJI

2020 yılındaki gübre fiyatı ile bugünkü gübre fiyatı arasındaki farkın yüzde 850 artış gösterdiğini belirten Akkoyun paylaşımıyla "Tehlikenin farkında mısınız?" uyarısında bulundu.

"ÜRE GÜBRE YÜZDE 850 ARTTI"
Akkoyun paylaşımında, "Biraz önce Tarım Kredi Kooperatifini aradım. Üre gübre fiyatını sordum. Tonu 14 Bin 100 TL. ve az miktar kaldığını, biterse yeni gelecek olanın fiyatını bilmediklerini söylediler. 1 ocak 2020 tarihinde üre gübre ton fiyatı Bin 650 TL. idi yani yüzde 850 zam gelmiş" ifadelerini kullandı.

AYDIN MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Paylaşımının siyasi olmadığını ve tarımda yaşanan tehlikeye dikkat çekmeye çalıştığını belirten Akkoyun Aydın Milletvekillerini de göreve çağırdı.
"Hangi partiden olursa olsun tüm Aydın milletvekillerine sesleniyorum" diyen Akkoyun, "Ekinlerimize gübre atmaya gidemiyoruz. Eğer bu böyle devam edecek olursa kıtlık baş gösterir. Enflasyonun yüzde 21 açıklandığı ülkemizde sadece üre gübre fiyatı bu yıl yüzde 500 zam görmüş. Büyük marketlere 'zam yapmayın' uyarısında bulunan sayın yetkililerimizin acilen bu gübre fiyatlarına el atması gerekiyor yoksa mayıs-haziran aylarında ülkemizde çok büyük tahıl sıkıntısı yaşanacaktır. Ülke geleceği siyasete alet edilemez edilmemelidir..." dedi.

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLLERİ BU SESE KULAK VERECEK Mİ?
Söke Ziraat Odası bir önceki Meclis Başkanı Hüseyin Akkoyun'un bir çiftçi olarak yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdiği paylaşımı AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Mustafa Savaş, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim tarafından karşılık bulup bulamayacağı merak konusu oldu.
Milletvekillerine "Tehlikenin farkında mısınız?" sorusunu yönelten Akkoyun'un haklı serzenişine kulak verilevek mi yoksa her zaman olduğu gibi duymazdan mı gelinecek zaman gösterecek.