KUŞADASI BLD Haber Girişi : 08 Temmuz 2022 23:32

DURSUN EVREN’E GELİN GİBİ KURBAN KOÇU GELDİ

DURSUN EVREN’E GELİN GİBİ KURBAN KOÇU GELDİ

Chp Aydın İl Başkan Yardımcısı Sökeli Dursun Evren’e  20 Ağustosta dünya evine girme hazırlığı yaptığı müstakbel eşi Erkan Akçaalan tarafından gelin gibi süslenen koçu hediye edildi.

Genç çiftler dünya evine girme hazırlığı yaparken Damat'tan Gelin'e bayram hediyesi geldi. Gelin gibi süslenen koçu üzerindeki hediyelerle nişanlısı Dursun Evren’in evine ailesi ile birlikte götüren Erkan Akçaalan geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Gelin Dursun Evren’in Söke Atatürk Mahallesinde bulunan evine konvoy halinde gelen damat tarafı unutulmaya yüz tutan bir geleneği sürdürdükleri için mutluydular.

Gelin Dursun Evren tarafından yolda karşılanan damat ailesine tavuk pilav ikram edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’nin ve bir çok mahalle sakinin katıldığı gelin koçu tesliminde duygusal anlar yaşandı.

20 Ağustos 2022 tarihinde dünya evine girmeye hazırlanan çiftin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

EVREN “ GELENEKLERİMİZE BAĞLIYIZ KOPMAYACAĞIZ”
Geleneklerine son derece bağlı olduklarını ifade eden Gelin Dursun Evren “ bizler Türk örf ve adetlerine bağlı geleneklerine bağlı bir aileyiz. Bugün bizim yöremizde bu gelenek hala devam ediyor. Bu gelenek çok eskilerde yapılıyordu fakat unutuldu, biz nişanlım Erkan unutmadı. Çok güzel bir duygu ve heyecanlandık” dedi