MANŞET Haber Girişi : 15 Kasım 2021 17:26

DİDİM TİCARET ODASI GERİ ÇEVİRDİ SIRADA AYDIN SANAYİ ODASI VAR

DİDİM TİCARET ODASI GERİ ÇEVİRDİ SIRADA AYDIN SANAYİ ODASI VAR

Didim’de mera alanını işgal eden Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletmelerinin ÇED Raporundan muaf kalmak için çeşitli yollara başvurdukları öğrenildi.

DİDİM TİCARET ODASI GERİ ÇEVİRDİ

Didim Ticaret Odası’na yaptıkları kapasite raporu başvurusu kabul edilmeyen üç beton santrali işletmesi şimdi de Aydın Sanayi Odası’na başvuru yapmaya hazırlanıyor. 

Faaliyet alanları mera alanı olduğu için sundukları sözleşmeler kabul görmeyen işletmelerin, çivi çakılamayacağı halde beton santrali kurmuş olmaları şaşkınlıkla karşılanıyor. Kapasite raporunun bugüne kadar verilmiş olması ayrıca merak uyandırıyor.

BELGEDE TAHRİFAT İDDİASI

İşletmelere daha önce verilen kapasite raporlarının titiz inceleme yapılmadan hatta evraklarda tahrifat yapılarak alındığı iddia ediliyor. Son günlerde basında çıkan haberler üzerine, Kurum ve Kuruluşlar tarafından üç beton santralinin başvuruları dikkatle incelemesi sonucu talepleri geri çevrilmeye ve idari para cezaları uygulanmaya başlandı.

AYDIN SANAYİ ODASI’NIN DA TALEPLERİ GERİ ÇEVRMESİ BEKLENİYOR

Didim Ticaret Odası’ndan sonuç alamayan beton santrali işletmecilerinin, kapısını çalmaya hazırlandıkları Aydın Sanayi Odası’ndan da sonuç alamayacakları tahmin ediliyor. Belgeler yetersiz olduğu için taleplerin geri çevirileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Aydın Sanayi Odası’nın da Didim Ticaret Odası gibi risk almayıp talepleri geri çevirmesi bekleniyor.

VALİ AKSOY MERA ALANINI MERCEK ALTINA ALDI

Edinilen bilye göre; 130 m3/saat günlük kapasiteye sahip olan işletmelerin ÇED raporundan muaf olmak için günlük üreti kapasitelerini 90 m3/saat olarak gösterdikleri iddia ediliyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un da mera alanını mercek altına alması ve ilgili daire müdürlerinin dikkatini çekmesiyle, beton santrali işletmecileri için sıkıtılı günler başladı.