SİYASET Haber Girişi : 01 Haziran 2022 21:32

CHP SÖKE’DEN ÖZER’E SERT CEVAP 

CHP SÖKE’DEN ÖZER’E SERT CEVAP 

CHP Söke İlçe Yönetimi, Söke Pamuk Kooperatif Başkanı İsmail Özer’in Cumhuriyet Halk Partisi’nden Atatürk çizgisinden ayrıldığı için istifa ettiği yönündeki sözlerine karşı Kamuoyuna başlığı ile sert bir açıklama yaptı. 

CHP Söke İlçe Yönetimi, Söke Tariş Pamuk Kooperatif Başkanı İsmail Özer’in yapmış olduğu basın açıklamasında partileri ile ilgili bölümler konusunda kendilerine cevap hakkı doğduğu için kamuoyuna bir açıklama yapmak istediklerini ifade ettiler.
CHP Söke İlçe Yönetimi, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“KAMUOYUNA
Söke Tariş Pamuk Kooperatif Başkanı İsmail Özer, 2021 Ağustos ayı içerisinde Söke‘de yayın yapmakta olan yerel bir radyoya telefon ile bağlanmış, Aydın  Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Bölge Koordinatörümüz Fatih Akkentli hakkında Cumhuriyet Halk Partisi etiğine, kültürüne, geleneğine yakışmayan ifadeler kullanmıştır. Konuşmayı dinleyen tüm Sökeli hemşerilerimiz gibi bizlerde açıklamaları hayretle dinledik. 
Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğu bilinen Tariş Pamuk Kooperatif Başkanı İsmail Özer’in yapmış olduğu açıklamalardan dolayı ilçe yönetim kurulumuzun almış olduğu ortak kararla program sabahında disipline sevk etme kararı alınmıştır. Ancak partili çiftçilerimizin, hem Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımız, hem de CHP Aydın İl Yöneticilerimiz ile yapmış olduğu görüşmelerde disiplin sürecinin beklemesini talep etmişlerdir. CHP Söke İlçe Yönetimi olarak yaşananları asla tasvip etmeyeceğimizi iletip, parti üyeliğinin sonlandırılması gerektiğini aksi takdirde işlemin devam edeceğini kendilerine ilettik. Cumhuriyet Halk Partisi Söke ilçe yönetiminin başlatmış olduğu disiplin soruşturması sürdüğü esnada 14.08.2021 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Söke ilçe Başkanımız Ali Kemal Özcan tarafından İsmail Özer’in CHP üyeliği sonlandırılmıştır. 
Geçtiğimiz günlerde basına iddialar sonrasında bazı basın yayın organları Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımız Ali Kemal Özcan‘ı arayarak parti üyeliğini sorgulamışlar, ilçe başkanımız Ali Kemal Özcan kendisinin 14.08.2021 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim Kurulu’nun kararıyla üyeliğinin sonlandırıldığını, CHP ile bağının kalmadığını ifade etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa eden İsmail Özer’in Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürk çizgisi ile yapmış olduğu yorumlar ne kadar büyük bir hezeyan içerisinde olduğunu göstermektedir. Cumhuriyet Halk Partisin kadroları tüm gücünü Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından almakla beraber Türkiye’nin kurucu ve kurtarıcı unsuru olmaktan onur ve gurur duymaktadır.”