SİYASET Haber Girişi : 01 Kasım 2022 18:14

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ CANTÜRK’TEN MECLİSTE ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ CANTÜRK’TEN MECLİSTE ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Söke Belediye Meclisi 2022 yılı Kasım Ayı Toplantısına Saime Cantürk damga vurdu. Gündem dışı söz alan Saime Cantürk, Söke Belediyesi kuruluşu olan LİMA A.Ş. yönetiminden toplantıya katılmadığı gerekçesiyle çıkarıldığını belirterek, “Latmos Park diye bir yer açtık. Ama bizim parka alınanlardan hiç haberimiz olmuyor. Sürekli kendilerini sorguladığım için beni dışladılar. 32 sene devlet kurumunda çalıştım. Hiçbir yolsuzluğa karışmadım, karışmam da. Suçumu bilmiyorum. Herhalde hesap sorduğum için. Ben haksızlıklara karşı susmam. İdare Mahkemesine de başvuracağım” dedi.

Söke Belediye Meclisi Üyesi Saime Cantürk, toplantıda yaptığı açıklamalarıyla gündeme bomba gibi düştü. Cantürk, LİMA A.Ş.'nin yönetim kurulu üyesi olduğunu ve Latmos Park’ın açılması için canla başla çalıştığını ancak ne alınandan ne satılandan haberi olmadığını dile getirdi. 

LİMA A.Ş. Yönetimini eleştiren Cantürk, faturaları bile görmediğini LATMOS Park'da adeta değnekçi gibi olduğunu belirterek, sürekli hesap sorduğu için yönetimin kendisini dışladığını iddia etti. 

Cantürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şimdi arkadaşlar biliyorsunuz, ben LİMA A.Ş. yönetim kurulundayım. LATMOS Park diye bir yerin açılması için canla başla da çalıştım. Söke’ye hizmet olması için gece 12’lere kadar emek verdim. Fakat satın alma, personel hepsi Taner Güven’de olduğu için bizim alınandan, satın almadan Evren Gül dahil haberimiz olmadığı için, ben sürekli kendilerine hesap sorduğum için beni dışladılar. Sürekli uyarı aldım. Başkanım 'yapmayı'n dedim. Ben bilmiyorum. Gülden Hanımdan faturaları görmek istedim. Gülden’i görevden aldım. Ben LATMOS Park'da sadece değnekçi gibiyim. Teşbihte hata olmasın. Değnekçi gibiyim. Ne alınanlardan ne satılanlardan haberim yok. 32 sene devlet kurumunda çalıştım. Hiçbir yolsuzluğa, çirkinliğe adım atmamışımdır. Ya bu saatten sonra da siyasetin içinde ve bu mevcut belediyede kirlendiğimi hissediyorum. Bugün benim imzaladığım kağıtta toplantıya davet edildiğim kağıtta saat 18.00 yazıyor bakın. Dün geldiler toplantı tebliğ yazısı imzaladım. Saat 18.00 yazıyor ve whatsapp grubundan başkanın gönderdiği saat 18.00. Fakat Taner bey yazmış whatsapp grubundan 11.30. Şimdi siz olsanız başkanın gönderdiği yazıya göre mi hareket edersiniz yoksa benim gibi yönetim kurulu üyesi Taner Güven’e göre mi hareket edersiniz? Bu bir oyun değil de nedir arkadaşlar? Ve ben toplantıya gelmediğim için benim bilgim dışında beni şirket yönetiminden çıkarmışlar. Sebeb nedir? Gerekçe nedir? Bir çirkinliğe mi imza attım? Şimdi tabiki o toplantıda benim de imza atmam gerekecek. Şerh düşeceğim. Neden şerh düşeceğimi de size şöyle söyleyeyim. Şu anda Başkan Levent Tuncel hakkında biliyorsunuz bir dava söz konusu. İçişleri Bakanlığı bunun takibinde ve bir basın açıklaması da yapıldı. Kaymakama da dilekçe verildi. Şu anda başkanın aldığı bu karar yok hükmündedir. Ve ben idari mahkemeye başvuracağım. Yakın bir zamanda da basın açıklamamı yapacağım. Benim bilgim olmadan, bana suçumun ne olduğunu söylemeden görevden aldılar. Ben gerekli açıklamayı da basında yapacağım. İdare Mahkemesine de başvuracağım. Suçumu bilmiyorum. Hesap sorduğum için. Ben haksızlıklara karşı susmam. Benim bu saatten sonra ne kariyer beklentim var ne maddi beklentim var. Sadece beklentim Söke gerçekten hak ettiği hizmeti alsın. Söke’ye bizler gerekli hizmeti verelim ama bunun aksini yapıyorlar. Kusura bakmayın.” dedi.