CHP GENEL MERKEZİNİN PRENSİP KARARI

Aydınpost yazarı Ahmet Gözen’in yazılarını, okuyorum. Okudukça da hayrete düşüyorum. Bu kadar yalanı, iftirayı bir araya nasıl getiriyorlar? nasıl harmanlıyorlar? Şaşırıyorum.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu‘nu, 2002 yılından beri tanırım. Milletvekili yaptığı dönemden bu yana yakından takip ettiğim siyasetçilerin içerisinde geliyor. Ahmet Gözen’in satırlarında yazdığı, belirttiği gibi Çerçioğlu, hiçbir belediye başkanıyla tartışmamıştır. Önceki dönem Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile de tartışmamıştır. Mevcut Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay ile de tartışmamıştır. Mesut Özakcan yaşıyor. Hep beraber sorun. Çerçioğluyla karşılıklı bir tartışma yaşamış mı? Fatih Atay’a da sorabiliriz bir tartışma yaşanıp yaşanmadığını.

2 belediye Başkanının da CHP genel merkezinin prensip kararına aykırı hareket etmeleri, kendileri açısından sıkıntı yaratmıştı.

CHP genel merkezinin prensip kararı nedir ?

Partili Belediye Başkanlığının çocukları, yakınları belediye içerisindeki görevlendirmelerde olmayacak. Belediye işlerini karışmayacak. Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay seçim kampanyasını o dönem neyin üzerine kurmuştu?

Mesut Özakcan’ın aile bireylerinin, belediyeye karışması üzerine kurmuştu, kendisi de demişti. benim aile bireylerim hiçbir şartta belediyeye karışmayacak, özellikle o dönemde Mesut Özakcan’ın oğlunun belediyeye müdahaleleri gün yüzüne çıkınca “benim oğlum asla Aydın’a gelmeyecek, Ankara’daki hukuk bürosunda devam edecek.”diye seçim meydanlarında bunu açık açık söylemişti.

O şimdi CHP’nin prensip kararına aykırı hareket ediyor. Hangi belediye Başkanının oğlu, kızı belediye de de bu kadar etkin. Kardeşine üç müdürlük verilen başka belediye var mı ?

Efeler Belediyesinin geçmişte olduğu gibi şimdi de imar konuları ile ilgili çeşitli haberler, sosyal medya paylaşımları, muhabbetler, söylentiler ortalarda dolaşıyor. Eğer bu söylenenler, yazılanlar gerçekten doğruysa durum vahim, durum çok kötü.

O dönemde Mesut Özakcan’ın bazı imara aykırı teklif ve talepleri olduğu konuşuldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bunları asla kabul etmedi. Yazıldı, çizildi.

Acaba Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın da bu tip istekleri oldu mu?