KUŞADASI BLD Haber Girişi : 29 Temmuz 2022 18:08

ÇAVDAR - MERSİNBELEN YOLU SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

ÇAVDAR - MERSİNBELEN YOLU SATHİ  KAPLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hizmet destanına devam ediyor.  Birçok mülki idare amiri ve bürokratın elinden geçen ancak bir türlü başlanamayan ve Çavdarlıların 35 yıldır beklediği Çavdar -Mersinbelen yolunu, Topuklu Efe Çerçioğlu, sıfırdan açtı. Yaklaşık 25 dakika kısalacak olan yolda sona yaklaşılırken, Fen İşleri Ekipleri sathi kaplama çalışmasına başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile başlayan ve kendisinin de yakından takip ettiği 1985 yılından bu yana açılması beklenen Çavdar- Mersinbelen yolunda geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sathi kaplama öncesinde zemin dolgu malzemesi serimi yapmıştı.

Ekipler, bugünde sathi kaplama çalışmasına başladı. Yolun bazı rampa olan noktalarında, araçların güvenliği ve yolun sağlamlığı için parke taşı çalışması da yapan ekipler, sürücülerin sağlıklı yolculuk yapabilmesi için yol güvenliği konusunda en ince detaya kadar hesaplama yapıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından kısalacak yol ile vatandaşlar Aydın'a ve çevre ilçelere daha kısa sürede ulaşacak.

ÇAVDAR MUHTARI PAK:" YILLARDIR SÜREN YOL ÖZLEMİMİZİ ÖZLEM BAŞKANIMIZ BİTİRDİ”
Yolda gelinen aşamayı değerlendiren Çavdar Mahalle Muhtarı Yalçın Pak; 80’li yıllardan beri bu yolun yapılmasını beklediklerini söyledi. Muhtar Pak, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Bürokratları bizlerle toplantı yapmak, istek ve görüşlerimizi almak için mahallemize gelmişlerdi. Bu toplantı da Büyükşehir Koordinatörümüz Fatih Akkentli’ye konuyu ilettik. Yerinde incelediler, büyükşehir belediye başkanımızı aradılar. Başkanımız çalışmaların yakında başlayacağı talimatını vermişlerdi. Gerçekten 80’li yıllardan beri özlemi duyulan yolumuzu yaptı. Allah Özlem Başkandan razı olsun. Yıllardır süren yol özlemimizi Özlem Başkan bitirdi. Bugüne kadar ne istediysek tek tek yerine getirdi. Özlem Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yolumuz çok güzel oldu. Özellikle altyapısı ve dolgusu mükemmel oldu diyebilirim. Bugün geldiğimde çok şaşırdım ekipler çok iyi çalışıyor. Çok hızlılar. Yoldaki bazı rampalarda ağır tonajlı araçlar yola zarar vermesin diye parke çalışması da yapılacak. Bu yolda bitti mi mahallemizin bir eksiği kalmayacak ufak tefek şeyler dışında. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na, şahsım ve mahalle sakinlerim adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.