KUŞADASI BLD Haber Girişi : 19 Mart 2023 12:00

Çanakkale zaferi’nin 108. yıldönümünde Didim’de anma programı gerçekleşti

Çanakkale zaferi’nin 108. yıldönümünde Didim’de anma programı gerçekleşti

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla Didim Belediyesi tarafından etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında Çanakkale Sergisi gerçekleştirilirken ardından DİGEM Çocuk Korosu ve Çalgı Topluluğu tarafından anma programı gerçekleştirildi.

Didim Belediyesi Gençlik Merkezi, DİGEM Sanat Akademisi’nde gerçekleşen programa Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı Metin İbrahim Başer, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, Belediye Meclis üyeleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşma yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, "Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk hakkında söylenecek çok fazla bir şey yok. Hepimiz tarihimizi çok iyi biliyoruz ama son yıllarda gençlerimiz andımızın yasaklanmasıyla başlayan bir süreç içinde, belki tarihimizin bu çok önemli dönüm noktalarından yeterince bilgilenmemiş olabilirler ama onların bilgilenmemeleri onların suçu değil bizim eksikliğimizdir bu.  Bunu bu şekilde kabul edip, bu eksikliğimizi ortadan kaldırmak için biz velilere, ebeveynlere düşen her türlü görevi yapmak mecburiyetindeyiz. Düşünün ki birinci dünya savaşında hiçbir cephede doğru dürüst bir başarı gösterememiş, 600 yıllık bir imparatorluğun bütün kaleleri çökmüş maneviyatı yıkılmış savaşacak askeri dahi kalmamıştır. 15 yaşındaki çocukları cepheye sürmüşlerdir. Birçok lise o yıl mezun verememiş cepheye gönüllü olarak giden öğrencilerin hiçbiri geri dönememiştir. Maalesef şehit olmuşlardır. Onların bu genç yaşta yaşadıkları şehadetin bedelini biz bugün ülkemizi, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi ancak ve ancak muhasır medeniyetler seviyesine çıkarabilirsek öderiz. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 
Konuşmanın ardından başlayan program DİGEM Çocuk Korosu ve DİGEM Çalgı topluluğunun seslendirdiği şarkılarla son buldu.