SİYASET Haber Girişi : 09 Mayıs 2023 06:12

BOZDOĞANLILAR KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK SÖZÜ VERDİ

BOZDOĞANLILAR KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK SÖZÜ VERDİ

Bozdoğan’da üreticiler ile buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Bizim cumhurbaşkanlığı geleneğimizde milleti ayırmak yoktur. Sandıkta desteğini istersin, millet oyunu verdikten sonra partisi olmaz, herkesin cumhurbaşkanı olursun” dedi.

Aydın’ın dört bir yanında vatandaşlar ile buluşarak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını ileten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) örgütleri, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bozdoğan’a giden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Çamlıdere Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşmaya CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve CHP Bozdoğan İlçe Başkanı Hasan Karayer de katıldı.

“BİZİM GELENEĞİMİZDE MİLLETİ AYIRMAK YOKTUR”

Sözlerine Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “14 Mayıs’ta bu aziz millet, benim bu sevgili vatandaşlarım sana sandıkları mezar edecek. Buna hazır mıyız?” sözlerini kınayarak başlayan Tezcan, “Erdoğan çıktı, ‘Sandıkları mezar edeceğiz bunlara’ dedi. Mitinge çıktı, hakaret etti, küfür etti, düşman dedi, milleti yine ortadan ikiye böldü. Bizim cumhurbaşkanlığı geleneğimizde milleti ayırmak yoktur. Sandıkta desteğini istersin, millet oyunu verdikten sonra partisi olmaz, herkesin cumhurbaşkanı olursun” dedi.

ÇİFTÇİLERE VAATLERİ SIRALADI

Millet İttifakı iktidarında çiftçilere ve üreticilere yönelik yapılacak çalışmaları anlatan Tezcan, “Gittiğimiz her yerde konuşuyoruz; çarşıya çıkıyoruz, pazara çıkıyoruz, kıraathanelere geliyoruz halkımızla görüşüyoruz. Biraz önce bir arkadaşımız kenara çekti beni, ‘Cumhurbaşkanı adayınıza söyleyin, seçildiği zaman çiftçiye ÖTV’siz traktör versin’, bizim meselemiz bu. Çiftçi bunu konuşuyor, traktörü nasıl alacağını konuşuyor, aldığı traktörün deposuna mazotu nasıl koyacağını konuşuyor. Bundan 2 sene önce 5 lirayken, 6 lirayken mazot şimdi 20 liraya geldi. Çiftçi traktörüne tarlasını işleyecek mazotu koymak için kredi çekecek duruma geldi. Bunu konuşacağız. Çiftçinin kullandığı mazottan devlet vergi alamaz, yazıktır, günahtır, üreticiye zulümdür. 15 Mayıs sabahında Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak, çiftçiye ÖTV’siz mazot verecek” dedi ve ekledi; “Çiftçinin karnının doymadığı yerde üretim olmaz, üretim olmayan yerde esnafın karnı doymaz. O zaman işin sırrı ne? İşin sırrı üreticiyi desteklemek. Destekleyeceksin, başka çare yok. Üreticiye hakkını vereceksin”.

Tezcan’la fotoğraf çekinerek sohbet eden Çamlıdereliler, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek sözü verdi.