EKONOMİ Haber Girişi : 14 Haziran 2022 16:33

BAŞKAN KARATAŞ ULAŞIM ÜCRETLERİNE ZAM İSTEDİ

BAŞKAN KARATAŞ ULAŞIM ÜCRETLERİNE ZAM İSTEDİ

Söke Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Refik Karataş, Şoför esnafının akaryakıt zamlarına karşı ayakta kalabilmesi için taşıma ücretlerine zam yapılması gerektiğini açıkladı. 

Son dönemde artan akaryakıt fiyatlarına Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş tepki göstererek, zam talep etti.

Artan akaryakıt fiyatlarının altında giderek ezilen şoför esnafı yol ücretlerine acilen zam yapılmasını istiyoruz, diyen Söke Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Refik Karataş, "Şoför esnafımız artık akaryakıta gelen zamlara karşı ayakta duramıyor ve kontak kapatma noktasına geldi. Vatandaşları mağdur etmemek ve taşıma faaliyetlerinin kesintisiz sürmesi için akaryakıta gelen zamların taşıma ücretlerine yansıtılması artık kaçınılmaz oldu" dedi. 

"ARAÇLAR YOLDA KALANA KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ" 

Karataş, "Akaryakıta karşı ayakta durmakta zorlanan kesim yalnızca servisçilerimiz değil. Şehir içinde taşıma faaliyetinde bulunan taksi, dolmuş, minibüs ve özel halk otobüsü ile yolcu taşıyan esnafımız da akaryakıta gelen zamlardan dolayı ciddi şekilde zarar görüyor. Geçtiğimiz yıl aralık ayında motorin ortalama 6,60 TL iken, günümüzde 28 TL'nin üzerine çıktı. Tüm kazancı en önemli giderlerinden biri olan akaryakıta giderek eriyen şoför esnafımız kontak kapatmak değil çalışmaya devam etmek istiyor. Kazancından kendisine neredeyse pay kalmayan bu şoför esnafımızı akaryakıttaki artışa karşı korumak için akaryakıt fiyatlarındaki farkın taşıma ücretlerine yansıtılması gerekiyor. Her gelen zam, şoför esnafının  aleyhine, yolcu kaybı oluyor. Bunun için ticari araçların direksiyonu başında evine ekmek parası kazanmak için mücadele eden; Şoför esnafı için ‘İndirimli Akaryakıt’ uygulamasına geçilmesi gerekir. Kontak kapatmayı hiç düşünmedik. Bu güne kadar ama Türkiye genelinde bazı illerde kontak kapatmalar başladı. Biz Söke halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ta ki yakıt bitip arabalar yolda kalana kadar işimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu