Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

Aydın Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, KOSGEB, GEKA ve İŞKUR tarafından verilmekte olan desteklerin tanıtılması amacıyla İlimiz merkez Efeler ilçesinde faaliyette bulunan, 8-9 kişi çalışanı olan mikro ölçekli sanayi işletmeleri davet edilerek 26.05.2021 tarihinde Aydın Valiliği YİKOB toplantı salonunda Vali Yardımcısı Sayın Dr. Ömer Faruk GÜNAY başkanlığında bir toplantı düzenlenmiştir.

Toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk GÜNAY, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet BAYRAMER, KÜSİ Temsilcisi Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge ÇEVİK, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah DÜLGER, İŞKUR İl Müdürü Remzi TERZİ, GEKA Temsilcisi Numan KATIKSIZ ve firma temsilcileri katılmışlardır.

Yapılan toplantıda;

Ana başlık konularında bilgilendirme yapmış olup İlimiz sanayicilerinin İşbirliği Destek Programı (KOBİ’lerin birbirleri ile veya büyük işletmelerle ortak çalışma kültürünün geliştirilmesine ve karşılıklı fayda ve rekabet avantajı sağlayıcı nitelikteki işbirlikleri )kapsamında birlikte hareket etme kültürüne doğru geliştirilmesinin ilimiz ekonomisine katkı sağlayacağı yönünde vurgu yapıldı.

İŞKUR;

Ana başlıklarında bilgilendirme yapılmış olup İlave İstihdam Teşviki destekleri ile her daim işletmelerin yanında olduklarını, her işletmeye bir danışman tayin edildiği ve işletmelerin destek programları kapsamında her türlü ihtiyaçlarında danışmanlarla iletişime geçmeleri gerektiği belirtilmiştir. 

GEKA; 

2021 Yılı Sonuç Odaklı Programları,

Ana başlıklarında bilgilendirme yapılmış olup işletmelerin çağrı dönemlerini takip etmelerini ve programlar dahilinde proje üretmelerinin beklendiği belirtilmiştir. 

konusunda fikir birliğine varılmıştır.  


31.05.2021 19:27:06