DİDİM BLD Haber Girişi : 08 Temmuz 2022 11:44

ALPARSLAN’DAN SEVİNDİREN HABER

ALPARSLAN’DAN SEVİNDİREN HABER

Aydın’da SMA Tip 1 hastası olan 3 yaşındaki Alparslan Sarıboğa’ya Dubai’de yapılan test sonucunda tedavide kullanılan Zolgensma ilacı alabileceği belirlendi. Önümüzdeki günlerde Alparslan’a Zolgensma gen tedavisi gerçekleştirilecek.


Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ömer Sarıboğa (33) ve ev hanımı Habibe Sarıboğa’nın (32) üç yıl önce ikiz çocukları dünyaya geldi. İkizlerden biri olan ve iki aylıkken kolları ile ayaklarını hareket ettiremeyen Alpaslan’a SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Alparslan için tedavi süreci başladı. Alparslan’ın tedavisi için gerekli olan ilacın maliyetinin karşılanması doğrultusunda Aydın Valiliği onayı ile yardım kampanyası başlatıldı. Aydın başta olmak üzere kampanya Türkiye genelinde büyük ilgi gördü. Kampanya çerçevesinde bugüne kadar tedavi için gerekli olan paranın tamamı toplandı. Geçtiğimiz ay paranın toplanmasıyla Alparslan tedavisi için ailesiyle birlikte Dubai’ye gitti.


Dubai’deki Al Jalila Children’s Specialty Hospital’de tedavi sürecinin devam etmesi için Alparslan test verdi. Yapılan test sonucunda Alparslan’ın SMA tedavisinde kullanılan Zolgensma ilacı alabileceği belirlendi. Bu doğrultuda söz konusu ilaç için sipariş verildi. İlacın hastaneye ulaşmasıyla birlikte Alparslan’a Zolgensma gen tedavisi gerçekleştirilecek.

En zor zamanlarda SMA Alparslan Sarıboğa bebeğin yanında olduğunuz için size ne kadar teşekkür etsem az, iyi ki varsın!

Allah hepinizden razı olsun.