SİYASET Haber Girişi : 06 Haziran 2023 20:43

AKKENTLİ’DEN SABAH MARATONU'NDA ALKIŞ ALAN AÇIKLAMALAR

AKKENTLİ’DEN SABAH MARATONU'NDA ALKIŞ ALAN  AÇIKLAMALAR

Maraton Radyo’da Sabah Maratonu’na katılan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, AK Parti Milletvekilliği döneminde aile bireylerine karşı ekonomik saldırganlıkları olan Metin Yavuz hakkında alçak gönüllü tavrıyla yapmış olduğu açıklamaları takdirle karşılandı. 

Sökeli Gazeteci Erol Özhavutçu’nun sunduğu Sabah Maratonu adlı programa katılan Aydın Büyükşehir Belediye Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli sorulan soruya verdiği cevapla Sökelilerden alkış aldı. 

Program yapımcısı Erol Özhavutçu’nun “Metin Yavuz artık vekil değil. Herkes bu konu ile alakalı bir şeyler söyledi ancak siz söylemediniz. Bir çok kişiyi kırdı ve üzdü. Sizi ve ailenize karşı da bazı hamleleri olmuştu ve üzülmüştünüz. Canı yanan herkes sosyal medya hesabından bir şeyler yazdı. Şimdi ne söylemek istersiniz" şeklinde Akkentli’ye soru yöneltti. 

Akkentli, "görevdeyken aileme karşı yaptıkları hiç kabul edilir değildi. O gün de Allah’a havale etmiştik bugün de aynı diyorum. İnşallah yaptıklarının muhasebesini boş vaktinde değelendirir. Kendisinin görev süresi boyunca bir çok kişinin, basının, eşinin, dostunun tavır ve davranışlarıyla alakalı serzenişi olduğunu duyduk, okuduk. Demekki, mensubu olduğu kendi genel merkezi de aynı düşüncede ki, bugün artık vekil değil. Bugün artık onun vekilliği düştü. Benim düşmüş bir kişiye bir şey söylemem uygun olmaz. Düşmüşe bir tekme de, bir darbe de biz vurmayız. Hem aile olarak hem de parti kültürü olarak böyle yetiştirilmedim. Kendisi hakkında yazılanları okuyoruz ve çok ok üzücü. Biz Siyaseten yaralı bir adam üzerinden vekilliği alınan bir adam üzerinden siyaset yapmayız. Yaralı kuşu daha da yaralamayız. Garibe, fakir, fukaraya, düşmüşe, üzüntülüye sahip çıkmak bizim yetişme kültürümüzde vardır.” dedi.  

Milletvekili eskisi Metin Yavuz Akkentli’nin ailesine ait kişilerin ticaret yaptığı kurumları arayarak ilişkilerini sonlandırması talimatını vermiş ve ticaret dünyasında çok büyük tepkiye sebep olmuştu.