SİYASET Haber Girişi : 05 Mayıs 2023 10:00

AK Parti Aydın basın mensuplarıyla buluştu

AK Parti Aydın basın mensuplarıyla buluştu

AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, milletvekili adaylarının katılımıyla ildeki basın mensuplarıyla kahvaltı programı vesilesiyle bir araya geldi. 

Toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında, 14 Mayıs seçimlerine Aydın’da birinci parti çıkacaklarına inançlarının tam olduğunu söyleyen Başkan Ökten, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilk turda yeniden seçileceğini vurguladı. Düzenlenen toplantıya, AK Parti Aydın Milletvekili Adayları Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş, Ömer Özmen, Mustafa Abak, Mehmet Umut Tuncer, Duygu Göğde, Murat Gün ile Mehmet Arkun’un yanı sıra Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda 9 Mayıs’ta miting yapacağını belirten Ökten, mitingin ardından seçime 5 gün kalacağını söyledi. “14 Mayıs’ta sandıklarda tüm teşkilatımızla yerimizi alacağız” diyen Ökten, “Çalışmalara adaylar belirlenmeden başlamıştık. Vatandaşımızın AK Parti’den beklentilerini toparlayabilmek ve Ankara’ya iletebilmek istemiştik. Vekil adaylarımızın tespitiyle beraber, tüm vekil adaylarımızla 17 ilçemizi ziyaret ettik. Aday tanıtımlarımızı bütün ilçelerimizde gerçekleştirdik. Daha sonrasında da bugüne geldiğimiz süreçte 8 adayımız ve il başkanlığımızla her gün 12 – 13 ilçemizde program icra ederek çalışmalara devam ediyoruz” dedi. 

“BAŞKA BİR PAZARLIĞIMIZ YOK” 

14 Mayıs seçimini sadece Türkiye’nin değil, bütün dünya coğrafyasının takip ettiğini söyleyen Ökten, “AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan, bütün İslam coğrafyasının umudu olmuş, onların beklentisi 14 Mayıs’ta bu umudun devam etmesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın sadece Türkiye değil, dünya lideri olarak devam etmesi en büyük umutları. Sahada gördüğümüz, bu umutlar sonuca güzel bir şekilde yansıyor. Vatandaşımız da bunun bilincinde. Cumhur İttifakı’nı anlatmakta, bazen vatandaşlarımız bize bunu anlatıyor. Cumhur İttifakı’nı birleştiren bir tek unsur var: Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletimizin geleceği. Başka bir pazarlığımız, başka bir birleşme noktamız yok. Bir dönem bu imtihanı verdik. Cumhur İttifakı olarak bir dönem boyunca Türkiye Cumhuriyeti’ni yönettik. İttifak içerisinde kavgamız, yol ayrılığımız, en küçük bir sürtüşmemiz olmadı. Diğer ittifaka baktığımızda daha kuruluş aşamasında, Cumhurbaşkanı adayı tayininde çok büyük kavgalar, masadan kalkıp geri gelmeler yaşandı. Bunları hep birlikte izledik. Kendileri, cumhurbaşkanı adaylarına inanmayan bir ittifak yapısı var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu seçimi kazanamayacağını biz söylemedik, kendileri söylediler” diye konuştu. 

“MİLLET İTTİFAKI 7’Lİ BİR ORTAĞA DÖNÜŞTÜ” 

Millet İttifakı’na yönelik eleştirilerde de bulunduğu konuşmasında, 6’lı masanın 7’li ortağa dönüştüğünü belirten Ökten, “Masa altı falan değil, 7’li bir ortağa dönüştü. Bunu kimse inkâr edemiyor. İnkâr edenler üç maymunu oynuyor. Ankara’dan HDP, Kandil’den PKK her gün bu ittifakla ilgili açıklama yapıyor. Öcalan’ın serbest bırakılacağını söylüyorlar. Doktorumuzun, askerimizin, öğretmenimizin katili olan teröristler onlara göre ‘tutsak’. Yüz yıllık cumhuriyeti değiştireceklerini söylüyorlar. Kapalı kapılar ardında neler yaptılar? HDP konuşuyor da diğer ortakları cesaret edemiyor. Gizlenemez bir gerçek artık konuşuluyor. Vatandaşımız bunu biliyor, çok net takip ediyor. Onlar 3 maymunu oynadıkça sandıkta bu gerçeğin sonucunu görecekler” dedi. 

“AMACIMIZ AYDIN’DA VEKİL SAYISINI ARTIRMAKTIR” 

AK Parti’nin milletiyle beraber büyüyen bir parti olduğuna değinen Ökten, “14 Mayıs seçimleri sonrası yeni Türkiye yüzyılı olacak. Birinci yüzyılımızı bu sene bitiriyoruz. İkinci yüzyılda bizim amacımız tüm dünyaya damga vuran, büyük ve güçlü bir Türkiye Yüzyılı vizyonu. Yerli ve milli otomobilimizi yaptık. Yerli ve milli savunmada çok ciddi oranda yol kat ettik. 14 Mayıs’ta AK Parti birinci olacak. Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçilecek. Sahada vatandaştan gördüğümüz bu. Aydın için de aynı şeyi söylüyorum. 14 Mayıs gecesinde veya sabahında sonuç olarak ortaya çıkacak. AK Parti Aydın’da birinci parti. Bu seçimde birinci partiyiz. Amacımız vekil sayısını artırmak. Aydınlıyı Ankara’da iktidar partisi olarak daha güçlü temsil ettirmeye çalışıyoruz. Sadece seçimlerde değil, seçim sonrasında da vekilleriyle beraber seçmeniyle vatandaşıyla buluşan bir siyasi yapıyız biz. 7 gün 24 saat Aydınlının hizmetindeyiz. Halka hizmet hakka hizmettir. 7 ve 8’inci sıramız da birinci sıra gibi çalışıyor” ifadelerini kullandı. 

Ökten’in konuşmasının ardından milletvekili adayları basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı.