ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Temmuz 2022 19:18

AĞAÇLI’DA ÇIKAN YANGIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN HIZLI MÜDAHALESİ İLE KONTROL ALTINA ALINDI

AĞAÇLI’DA ÇIKAN YANGIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN HIZLI MÜDAHALESİ  İLE KONTROL ALTINA ALINDI

Söke’ye bağlı Ağaçlı Mahallesi’nde orman ve tarım alanında yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile yayılan yangın Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin hızlı müdahalesi ve çabaları ile kısa sürede kontrol altına alındı. Bölgede helikopter destekli soğutma çalışmalarına başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Söke’nin Ağaçlı Mahallesi’nde bulunan orman ve tarım alanında bugün saat 17:40 sularında yangın çıktı. Önceki gün Kemalpaşa Mahallesi maden ocakları ve Ağaçlı yolu arasında kalan ormanlık mevkiinde çıkan ve söndürülen yangının iki kilometre ilerisinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayılmaya başladı. Yangın ihbarı üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatlarıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 5 araçlık ekibiyle hızla bölgeye hareket etti. Kısa sürede yangın bölgesine ulaşan ekipler hemen müdahalesine başladı.
Aydın BŞB. İtfaiye Ekiplerinin hızlı, zamanında ve canla başla müdahalesi ile yangın büyümeden kontrol altına altındı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli'de hemen olay yerine giderek çalışmaları yakından takip ederek, Başkan Özlem Çerçioğlu’na an be an bilgi verdi.
Ağaçlı’da çıkan yangında helikopter destekli soğutma çalışmalarına başlandı.